четверг, 29 ноября 2012 г.

На вашу думку, яких дидактичних принципів варто дотримуватися  у процесі створення дидактичних матеріалів?

4 комментария:

  1. Доброго Дня Світлано Степанівно,
    на мою думку під час розробки дидактичних матеріалів потрібно дотримуватися таких принципів як: принцип науковості, принцип систематичності, принцип виховання, принцип зв'язку навчання з життям, принцип природо відповідності, принцип індивідуалізації, принцип свідомості та активноості, принцип наочності та принцип міцності.

    ОтветитьУдалить
  2. У процесі створення дидактичних матеріалів варто дотримуватись різних принципів. Адже керуватися одним принципом - це занадто примітивно!Принцип науковості навчання, принцип доступності навчання, принцип наочності навчання, принцип проблемності навчання, принципи самостійності й активності учнів у процесі навчання, принцип свідомості й міцності засвоєння знань, умінь і навичок учнів - це все і вправду дієві принципи, але, я думаю, що принцип врахування вікових та індивідуальних особливостей учнів - це найголовніший та найважливіший принцип. Адже якщо не врахувати те, що може учень, що хоче учень, чим цікавиться, до чого готовий, чи наявні базові знання, чи сприйматиме учень отриману інформацію, то про які інші принципи можна говорити? Індивідуальні особливості - це фундамент, а все інше - цеглини, які в сполуці утворюють хороший, повноцінний, дієвий дидактичний матеріал.

    ОтветитьУдалить
  3. Стосовно підбору принципів у процесі створення дидактичних матеріалів, я найбільш схиляюся саме до "Принципу урахування індивідуальних особливостей учнів у процесі навчання". Індивідуальність - це мікрочастина одного цілого організму, без якого він не працюватиме. Отже, важливим етапом у підготовці до уроку є те, що кожен учитель у своїй роботі повинен звертати увагу на індивідуальні особливості учнів. З власного досвіду розумію, що робота на уроці з дидактичним матеріалом видається цікавішою для учнів, ніж урок на основі стандартного сухого матеріалу. Отже, правильно підібраний дидактичний матеріал є запорукою вдалого уроку та позитивних емоцій учнів, що стимулюватиме їх до подальшої роботи.

    ОтветитьУдалить
  4. Комп'ютерні технології дають великі можливості. І я вважаю,що набагато легше,краще і цікавіше учні сприймали б інформацію,якби викладач пояснював нову тему за допомогою мультимедійної презентації.

    ОтветитьУдалить